Tomatenbrood
Benodigdheden: (voor 2 personen)
- 70 gram kokosmeel
- 50 gram kokosolie
- 2 eieren
- 1 theelepel italiaanse kruiden + wat extra
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels mayonaise
- 3 tomaten
- 10 blaadjes verse basilicum
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 200°
- Beleg een snijplank met een dubbele laag keukenrol
- Snijd de tomaten in dunne plakken en leg ze op de keukenrol
- Plaats nog een dubbele laag keukenrol boven op de tomaten en leg er nog een snijplank of iets anders bovenop, zodat het keukenpapier het vocht uit de tomaten opneemt
- Doe het kokosmeel in een kom
- Pers de knoflook uit
- Voeg de Italiaanse kruiden toe samen met wat fleur de sel
- Roer alles goed door elkaar
- Smelt de kokosolie in een kleine kookpot
- Kluts de eieren los in een soepkom
- Voeg de gesmolten kokosolie en de losgeklopte eieren toe aan het beslag
- Kneed goed totdat er een mooi deeg ontstaat
- Beleg de bakplaat van de oven met een vel bakpapier
- Schep hier het deeg op en leg er nog een vel bakpapier overheen
- Rol het deeg vervolgens met een deegroller uit tot een dunne koek (rol het niet te dun aan de randen, anders verbranden de randen)
- Bak het brood in de voorverwarmde oven voor 10 minuten
- Smeer vervolgens de mayonaise uit over de bodem en beleg het met de tomaat
- Strooi nog wat Italiaanse kruiden, fleur de sel en peper erover en plaats in de oven voor 25 minuten
- Scheur de basilicum blaadjes en leg ze op het tomatenbrood
