Tomatenbrood

Benodigdheden: (voor 2 personen)

  • 70 gram kokosmeel
  • 50 gram kokosolie
  • 2 eieren
  • 1 theelepel italiaanse kruiden + wat extra
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 3 tomaten
  • 10 blaadjes verse basilicum

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 200°
  • Beleg een snijplank met een dubbele laag keukenrol
  • Snijd de tomaten in dunne plakken en leg ze op de keukenrol
  • Plaats nog een dubbele laag keukenrol boven op de tomaten en leg er nog een snijplank of iets anders bovenop, zodat het keukenpapier het vocht uit de tomaten opneemt
  • Doe het kokosmeel in een kom
  • Pers de knoflook uit
  • Voeg de Italiaanse kruiden toe samen met wat fleur de sel
  • Roer alles goed door elkaar
  • Smelt de kokosolie in een kleine kookpot 
  • Kluts de eieren los in een soepkom
  • Voeg de gesmolten kokosolie en de losgeklopte eieren toe aan het beslag
  • Kneed goed totdat er een mooi deeg ontstaat
  • Beleg de bakplaat van de oven met een vel bakpapier
  • Schep hier het deeg op en leg er nog een vel bakpapier overheen
  • Rol het deeg vervolgens met een deegroller uit tot een dunne koek (rol het niet te dun aan de randen, anders verbranden de randen)
  • Bak het brood in de voorverwarmde oven voor 10 minuten
  • Smeer vervolgens de mayonaise uit over de bodem en beleg het met de tomaat
  • Strooi nog wat Italiaanse kruiden, fleur de sel en peper erover en plaats in de oven voor 25 minuten
  • Scheur de basilicum blaadjes en leg ze op het tomatenbrood
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin