Tagliatelle met groentelinten
Benodigdheden:
- 3 eetlepels fijngehakte basilicum
- 300 gram wortelen
- 250 gram volkoren tagliatelle
- 360 gram courgettes
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 knoflookteentjes
- Peper
- Fleur de sel
Werkwijze:
- Schraap de wortelen en snij ze met een dunschiller in heel fijne, lange repen
- Breng water aan de kook in een grote kookpot
- Verwijder de stelen van de courgettes en halveer ze in de lengte
- Snij ze met de dunschiller in lange repen
- Doe de pasta in het gezouten kokend water
- Voeg de groenten toe wanneer het water terug kookt en meng goed
- Breng aan de kook en giet na 1 minuut af, maar zet 10 cl kookvocht opzij
- Giet de olie in de kookpot en fruit er de geperste knoflooktenten in op een zacht vuur
- Voeg de pasta met de groenten toe, het opzij gezette kookvocht en het basilicum
- Meng goed en breng op smaak met peper en fleur de sel
