Spaghetti van courgetti met tomaatjes en pesto


Benodigdheden:
(voor 2 personen)

  • 2 courgettes
  • 30 gram parmezaanse kaas
  • ½ teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 handen basilicum
  • Sap van ½ citroen
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 12 cherrytomaatjes
  • Provençaalse kruiden
  • Zwarte peper en fleur de sel

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°
  • Was de courgettes, snijd de uiteinden af en met sliertjes met een spiraalsnijder
  • Doe de parmezaanse kaas, knoflook, olijfolie, basilicum, het citroensap en de pijnboompitten in de blender en mix tot een gladde pesto
  • Halveer de tomaatjes en leg ze in de ovenschaal met de snijkant naar boven. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en kruid met provençaalse kruiden, peper en zout.
  • Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven
  • Bak de courgetteslierten circa 3 minuten in een pan met een beetje olijfolie, niet te lang, anders worden ze papperig. Kruid met zwarte peper.
  • Haal uit de pan en laat even uitlekken
  • Meng de courgetteslierten met de pesto. Leg er de tomaatjes op en werk af met pijnboompitten en verse basilicum
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin