Spaghetti van courgetti met tomaatjes en pesto
Benodigdheden: (voor 2 personen)
- 2 courgettes
- 30 gram parmezaanse kaas
- ½ teentje knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 handen basilicum
- Sap van ½ citroen
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 12 cherrytomaatjes
- Provençaalse kruiden
- Zwarte peper en fleur de sel
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 180°
- Was de courgettes, snijd de uiteinden af en met sliertjes met een spiraalsnijder
- Doe de parmezaanse kaas, knoflook, olijfolie, basilicum, het citroensap en de pijnboompitten in de blender en mix tot een gladde pesto
- Halveer de tomaatjes en leg ze in de ovenschaal met de snijkant naar boven. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en kruid met provençaalse kruiden, peper en zout.
- Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven
- Bak de courgetteslierten circa 3 minuten in een pan met een beetje olijfolie, niet te lang, anders worden ze papperig. Kruid met zwarte peper.
- Haal uit de pan en laat even uitlekken
- Meng de courgetteslierten met de pesto. Leg er de tomaatjes op en werk af met pijnboompitten en verse basilicum
