Spaghetti met snijboontjes en tomaat

Receptje van Pascale Naessens

Benodigdheden:

  • 20 snijboontjes
  • 150 tot 200 gram pasta
  • 20 kleine kerstomaatjes
  • 2 bosjes basilicum
  • 1 handvol pijnboompitten

Werkwijze:

  • Kleur de pijnboompitten in de oven gedurende 6 minuten op 180°. Draai de oven dan uit, maar laat de pijnboompitten erin staan.
  • Snijd de snijboontjes in de lengte in lange slierten, zo krijg je spaghetti van de boontjes. Dat gaat verrassend eenvoudig: leg een snijboon op een plank en met de punt van een scherp schilmesje snijd je er slierten af, twee tot drie slierten per snijboon. Kook ze gaar in water met zout.
  • Kook de pasta gaar.
  • Snijd de kleine tomaatjes in kwarten voeg er de in stukken getrokken basilicumblaadjes bij.
  • Giet de snijboontjes af en voeg ze bij de tomaatjes en het basilicum.
  • Giet er een flinke scheut olijfolie bij en kruid stevig met peper en een beetje fleur de sel.
  • Meng alles goed zodat de smaken goed kunnen vrijkomen.
  • Giet de spaghetti af en meng door de groenten.
  • Werk af met de geroosterde pijnboompitten
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin