Minestrone

Benodigdheden:

  • 2 wortelen
  • 1 knolraap
  • 1/4 knolselder
  • 2 stengels selder
  • 125 g champignons
  • 15 kerstomaatjes
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (uit blik)
  • 135 g witte bonen (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • enkele takjes tijm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 l water
  • 1 kleine courgette

Werkwijze:

  • Snijd de courgette, de wortelen, de knolraap en de twee seldersoorten in kleine blokjes ('brunoise' voor de kenners).
  • Breng het water aan de kook met de blokjes gepelde tomaten. Voeg er de groentebrunoise aan toe
  • Laat de fijngesneden champignons bruin bakken in een steelpan met de olijfolie. Voeg ze toe aan de soep, samen met de tijm. Laat 5 min sudderen. Voeg er nadien de doormidden gesneden kerstomaatjes aan toe en de afgespoelde en uitgelekte witte bonen. Laat nog 3 min doorkoken.
  • Strooi er tijm over en dien warm op.
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin