Minestrone
Benodigdheden:
- 2 wortelen
- 1 knolraap
- 1/4 knolselder
- 2 stengels selder
- 125 g champignons
- 15 kerstomaatjes
- 400 g gepelde tomaten in blokjes (uit blik)
- 135 g witte bonen (uit blik, uitgelekt gewicht)
- enkele takjes tijm
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 l water
- 1 kleine courgette
Werkwijze:
- Snijd de courgette, de wortelen, de knolraap en de twee seldersoorten in kleine blokjes ('brunoise' voor de kenners).
- Breng het water aan de kook met de blokjes gepelde tomaten. Voeg er de groentebrunoise aan toe
- Laat de fijngesneden champignons bruin bakken in een steelpan met de olijfolie. Voeg ze toe aan de soep, samen met de tijm. Laat 5 min sudderen. Voeg er nadien de doormidden gesneden kerstomaatjes aan toe en de afgespoelde en uitgelekte witte bonen. Laat nog 3 min doorkoken.
- Strooi er tijm over en dien warm op.
