Kruidenballetjes met kurkuma
Benodigdheden:
- 130 g verse spinazie
- 2 citroenen (het sap)
- 4 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 lente-uitjes
- Kikkererwtenmeel
- 2 keer een handvol koriander
- 2 koffielepels kurkuma
- 4 cl olijfolie
- zwarte peper
- zout
Werkwijze:
- Hak de spinazie, de knoflook, de ui, het lente-uitje en de koriander zeer fijn en doe ze in een kom. Giet er het citroensap en 2 el water bij. Kruid stevig met zwarte peper, een beetje zout en de kurkuma.
- Voeg om te beginnen 3 el bloem toe en kneed alles goed door elkaar. Voeg telkens wat bloem toe tot je een dikke brij krijgt en er balletjes van kunt maken. Als het geheel te droog wordt, voeg je een lepeltje water toe. Maak ronde hoopjes met je vingers. Het is een plakkerige brij, dus je kunt ze niet rollen. Maak je geen zorgen, je hoeft niet te nauwkeurig te werken, het komt wel in orde.
- Verhit 2 cl olijfolie in een pan en laat de hoopjes ± 7 min bakken tot ze aan de buitenkant krokant zijn. Laat ze uitlekken op een keukenpapier en serveer met prikkertjes.
