Konijnenbout met groentjes

Benodigdheden:

  • 4 konijnenbouten
  • 1 sjalot
  • 1 stronkje broccoli
  • 250 gram sperziebonen
  • 250 gram doperwten
  • 4 wortelen
  • 1 bol knoflook
  • 2 dl kippenbouillon
  • Boter
  • 2 takjes tijm

Werkwijze:

  • Kruid de konijnenbouten met peper en fleur de sel
  • Braad ze kort rondom aan op een hevig vuur in hete olijfolie
  • Doe er de fijngesnipperde sjalot bij en de gepelde knoflookteentjes
  • Laat kort meebakken en blus dan met de kippenbouillon
  • Laat 40 minuten zacht stoven onder deksel
  • Verdeel de broccoli in roosjes, snij de wortelen in staafjes
  • Blancheer beide samen in 5 minuten in gezouten water met tijm
  • Doe er de sperzieboontjes en de doperwtjes bij en laat nog 1 minuut koken
  • Giet de groenten af en laat ze schrikken onder koud water en goed uitlekken
  • Doe de groenten bij het konijn
  • Kruid met flink wat peper en fleur de sel
  • Dek af en laat goed warm worden
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin