Konijnenbout met groentjes
Benodigdheden:
- 4 konijnenbouten
- 1 sjalot
- 1 stronkje broccoli
- 250 gram sperziebonen
- 250 gram doperwten
- 4 wortelen
- 1 bol knoflook
- 2 dl kippenbouillon
- Boter
- 2 takjes tijm
Werkwijze:
- Kruid de konijnenbouten met peper en fleur de sel
- Braad ze kort rondom aan op een hevig vuur in hete olijfolie
- Doe er de fijngesnipperde sjalot bij en de gepelde knoflookteentjes
- Laat kort meebakken en blus dan met de kippenbouillon
- Laat 40 minuten zacht stoven onder deksel
- Verdeel de broccoli in roosjes, snij de wortelen in staafjes
- Blancheer beide samen in 5 minuten in gezouten water met tijm
- Doe er de sperzieboontjes en de doperwtjes bij en laat nog 1 minuut koken
- Giet de groenten af en laat ze schrikken onder koud water en goed uitlekken
- Doe de groenten bij het konijn
- Kruid met flink wat peper en fleur de sel
- Dek af en laat goed warm worden
