Kalkoenlapje met ratatouille

Benodigdheden:

  • 4 kalkoenlapjes
  • 2 takjes verse salie (optioneel)
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 stengels selder
  • 2 wortelen
  • 1 puntpaprika
  • 1 courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • Scheutje water

Werkwijze:

  • Maak alle groentjes schoon en snij ze in kleine blokjes.
  • Pel en snij de knoflook en ui fijn
  • Verwarm wat olijfolie in een kookpot en stoof hierin de fijngesneden knoflook en ui
  • Voeg de groenteblokjes toe en laat even meestoven
  • Voeg de tomatenpuree toe, kruid met peper, fleur de sel en paprikapoeder en blus met een scheutje water
  • Laat stoven zonder deksel tot de groentjes beetgaar zijn
  • Kruid de kalkoenlapjes met peper en fleur de sel en bak ze in wat olijfolie aan beide kanten goudbruin
  • Haal de blaadjes salie van de takjes en leg ze de laatste minuut bij in de pan, zodat ze hun smaak aan de kalkoen kunnen afgeven
  • Meng de gehakte peterselie door de groenten, breng op smaak met peper en fleur de sel en serveer ze bij de kalkoenlapjes
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin