Kalkoenlapje met ratatouille
Benodigdheden:
- 4 kalkoenlapjes
- 2 takjes verse salie (optioneel)
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 2 stengels selder
- 2 wortelen
- 1 puntpaprika
- 1 courgette
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1 koffielepel tomatenpuree
- Scheutje water
Werkwijze:
- Maak alle groentjes schoon en snij ze in kleine blokjes.
- Pel en snij de knoflook en ui fijn
- Verwarm wat olijfolie in een kookpot en stoof hierin de fijngesneden knoflook en ui
- Voeg de groenteblokjes toe en laat even meestoven
- Voeg de tomatenpuree toe, kruid met peper, fleur de sel en paprikapoeder en blus met een scheutje water
- Laat stoven zonder deksel tot de groentjes beetgaar zijn
- Kruid de kalkoenlapjes met peper en fleur de sel en bak ze in wat olijfolie aan beide kanten goudbruin
- Haal de blaadjes salie van de takjes en leg ze de laatste minuut bij in de pan, zodat ze hun smaak aan de kalkoen kunnen afgeven
- Meng de gehakte peterselie door de groenten, breng op smaak met peper en fleur de sel en serveer ze bij de kalkoenlapjes
