Italiaanse groentesoep
Benodigdheden:
- 2 uien
- 1 stronk bleekselderij
- 1 bos wortelen
- 6 tomaten
- 300 à 400 gram keuze groenten: bloemkool, courgette, paprika, sperziebonen, snijbonen, broccoli,....
- Olijfolie
- Zeezout
- Peper
- 2 eetlepels gedroogde italiaanse kruiden
Werkwijze:
- Eerst ga je alle groenten wassen en in stukjes sneden
- Pak een grote soeppan en fruit hierin de ui glazig in 3 eetlepels olijfolie met een snuf zeezout
- Voeg daarna de bleekselderij toe en bak dit 2 minuten mee
- Daarna komt de wortel erbij en dit bak je ook nog 2 minuten mee
- Als laatste de stukjes tomaat, nog een minuutje mee bakken
- Schenk 2 liter water bij de groenten en breng aan de kook
- Draai het vuur lager en laat 10 minuten pruttelen
- Proef daarna en breng op smaak met zout, peper en gedroogde kruiden
- Laat nog 10 minuten koken alvorens op te dienen
