Italiaanse groentesoep

Benodigdheden:

  • 2 uien
  • 1 stronk bleekselderij
  • 1 bos wortelen
  • 6 tomaten
  • 300 à 400 gram keuze groenten: bloemkool, courgette, paprika, sperziebonen, snijbonen, broccoli,....
  • Olijfolie
  • Zeezout
  • Peper
  • 2 eetlepels gedroogde italiaanse kruiden

Werkwijze:

  • Eerst ga je alle groenten wassen en in stukjes sneden
  • Pak een grote soeppan en fruit hierin de ui glazig in 3 eetlepels olijfolie met een snuf zeezout
  • Voeg daarna de bleekselderij toe en bak dit 2 minuten mee
  • Daarna komt de wortel erbij en dit bak je ook nog 2 minuten mee
  • Als laatste de stukjes tomaat, nog een minuutje mee bakken
  • Schenk 2 liter water bij de groenten en breng aan de kook
  • Draai het vuur lager en laat 10 minuten pruttelen
  • Proef daarna en breng op smaak met zout, peper en gedroogde kruiden
  • Laat nog 10 minuten koken alvorens op te dienen
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin