Hamburger gezond
Benodigdheden:
- Bol mozzarella in dikke plakken gesneden (kan je vervangen door plakken kaas)
- 1 dikke aubergine
- Grof zout
- Olijfolie
- 4 schijfjes tomaat
- Rucola
- ½ kleine rode ui, in halve maantjes
Voor de spread - 5 half-zongedroogde tomaten
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 20 gram Parmezaanse kaas
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 klein teentje knoflook
- ½ rode peper zonder zaadjes
Werkwijze:
- Snijd 4 plakken van zo'n centimeter uit het dikste deel van de aubergine
- Strooi er grof zout over en laat 10 minuten liggen
- Zorg ervoor dat het meeste vocht uit de aubergines onttrokken wordt
- Maak de spread (meng alle ingrediënten samen in een blender)
- Kruid de plakken mozzarella met fleur de sel en zwarte peper
- Veeg met een stukje keukenpapier het zout en vocht van de aubergines en bak ze in olijfolie
- Leg onderaan op het bord een schijf aubergine, daarop de spread, mozzarella, de tomaat, rode ajuin, rucola en eindig met de aubergine
