Groentesoep met balletjes

Benodigdheden:

  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 750 gram gesneden soepgroenten (bleekselderij, prei, wortel,...)
  • 2 liter groentebouillon
  • 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • Peper
  • Fleur de sel
  • Olijfolie

    Ingrediënten gehaktballetjes
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram gehakt
  • 1 eidooier
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie
  • Peper
  • Fleur de sel

Werkwijze:

  • Pel en snijd de ui
  • Was de paprika en snijd in blokjes
  • Verhit een scheut olijfolie in de soeppan en bak hierin de uien en paprika zacht gedurende 2 à 3 minuten
  • Voeg de gesneden soepgroenten toe en bak ook mee gedurende 2 à 3 minuten
  • Giet de bouillon erbij en breng de soep aan de kook
  • Draai vervolgens het vuur middelmatig en laat de soep, met de deksel op de pan, gedurende 15 minuten doorkoken
  • Ondertussen kan je de gehaktballetjes maken
  • Pel de kleine ui en de knoflook en snij fijn
  • Meng in een kom het gehakt, de ui en knoflook, de eierdooier, paprikapoeder en tijm door elkaar en breng op smaak met peper en fleur de sel
  • Bevochtig je handen en draai vervolgens balletjes van het gehaktmengsel ter grootte van een knikker
  • Stop de gehaktballetjes in de groentesoep en laat vervolgens een extra 10 minuten meekoken in de soep, om gaar te worden
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin