Groentesoep met balletjes
Benodigdheden:
- 1 grote ui
- 1 rode paprika
- 750 gram gesneden soepgroenten (bleekselderij, prei, wortel,...)
- 2 liter groentebouillon
- 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie
- 1 theelepel tijmblaadjes
- Peper
- Fleur de sel
- Olijfolie
Ingrediënten gehaktballetjes - 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 400 gram gehakt
- 1 eidooier
- ½ theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie
- Peper
- Fleur de sel
Werkwijze:
- Pel en snijd de ui
- Was de paprika en snijd in blokjes
- Verhit een scheut olijfolie in de soeppan en bak hierin de uien en paprika zacht gedurende 2 à 3 minuten
- Voeg de gesneden soepgroenten toe en bak ook mee gedurende 2 à 3 minuten
- Giet de bouillon erbij en breng de soep aan de kook
- Draai vervolgens het vuur middelmatig en laat de soep, met de deksel op de pan, gedurende 15 minuten doorkoken
- Ondertussen kan je de gehaktballetjes maken
- Pel de kleine ui en de knoflook en snij fijn
- Meng in een kom het gehakt, de ui en knoflook, de eierdooier, paprikapoeder en tijm door elkaar en breng op smaak met peper en fleur de sel
- Bevochtig je handen en draai vervolgens balletjes van het gehaktmengsel ter grootte van een knikker
- Stop de gehaktballetjes in de groentesoep en laat vervolgens een extra 10 minuten meekoken in de soep, om gaar te worden
