Groentelasagne
Benodigdheden: (2 à 3 personen)
- 2 courgettes
- 2 grote tomaten
- 2 teentjes knoflook
- Kurkuma
- Peper en zout
- Bol mozarella
- Tijm
Voor de groentetomatensaus: - 1 rode puntpaprika
- 3 wortelen
- 500 gram tapastomaatjes
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
Werkwijze:
- Snij de groenten fijn voor de groentetomatensaus.
- Stoof de ui en knoflook even aan in wat olijfolie
- Voeg wortel en puntpaprika toe en laat even meestoven
- Doe de tapastomaatjes erbij en laat alles op een laag vuur sudderen zodat de saus wat inkookt
- Kruid de groentetomatensaus met Provençaalse kruiden, peper en fleur de sel
- Snijd de courgettes in lange repen en gril ze met kurkuma, peper en fleur de sel
- Snijd de tomaten in schijfjes en gril ze met 2 fijngesnipperde teentjes look
- Verwarm de oven voor op 180°
- Snijd de mozzarella in schijfjes
- Neem een vuurvaste schotel
- Doe een laagje tomatensaus op de bodem, daarna schijfjes courgette, terug saus, courgette
- Als toplaag gebruik je de schijfjes tomaat afwisselend met schijfjes mozzarella
- Werk af met tijm
- Plaats 20 - 30 minuten in voorverwarmde oven
