Groentelasagne

Benodigdheden: (2 à 3 personen)

  • 2 courgettes
  • 2 grote tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • Kurkuma
  • Peper en zout
  • Bol mozarella
  • Tijm

    Voor de groentetomatensaus:
  • 1 rode puntpaprika
  • 3 wortelen
  • 500 gram tapastomaatjes
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook

Werkwijze:

  • Snij de groenten fijn voor de groentetomatensaus.  
  • Stoof de ui en knoflook even aan in wat olijfolie
  • Voeg wortel en puntpaprika toe en laat even meestoven
  • Doe de tapastomaatjes erbij en laat alles op een laag vuur sudderen zodat de saus wat inkookt
  • Kruid de groentetomatensaus met Provençaalse kruiden, peper en fleur de sel
  • Snijd de courgettes in lange repen en gril ze met kurkuma, peper en fleur de sel
  • Snijd de tomaten in schijfjes en gril ze met 2 fijngesnipperde teentjes look
  • Verwarm de oven voor op 180°
  • Snijd de mozzarella in schijfjes
  • Neem een vuurvaste schotel
  • Doe een laagje tomatensaus op de bodem, daarna schijfjes courgette, terug saus, courgette
  • Als toplaag gebruik je de schijfjes tomaat afwisselend met schijfjes mozzarella
  • Werk af met tijm
  • Plaats 20 - 30 minuten in voorverwarmde oven
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin