Groenteballetjes (vegetarisch)
Benodigdheden:
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 50 gram witte bonen uit blik
- 150 gram verse spinazie
- 200 gram wortelen
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 flinke snuif komijnpoeder
- 10 eetlepels speltmeel
- Olijfolie
- Peper
- Fleur de sel
Werkwijze:
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
- Doe wat olie in een wok of koekenpan en fruit de ui en de knoflook
- Laat ondertussen de bonen goed uitlekken
- Voeg de spinazie toe en bak deze mee met de ui en de knoflook tot de spinazie geslonken is
- Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet (je mag het vocht er een beetje uitduwen)
- Snijd de wortelen in kleine stukjes
- Voeg nog een flinke scheut olie aan de pan toe en bak de wortelen op middelhoog vuur in ongeveer 10 minuten tot je er goed in kunt prikken met een vork
- Laat de wortelen afkoelen voordat je verder gaat
- Doe de wortelen, ui, spinazie en bonen in een keukenmachine en maal het geheel goed fijn
- Voeg paprikapoeder, komijnpoeder, meel en peper en fleur de sel toe
- Draai balletjes van het beslag
- Bak de balletjes op middelhoge temperatuur tot de buitenkant knapperig en bruin is (duurt ongeveer 15 minuten)
