Geroosterde groenten met risottorijst

Benodigdheden:

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 3 wortelen
  • 2 zoete punt paprika
  • 2 preiwitten
  • 2 tomaten
  • 1 ½ theelepel Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • 1 ui
  • 250 gram risottorijst
  • 7.5 dl groentebouillon

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 200°
  • Snijd de aubergine, courgette, wortelen, paprika, prei en tomaten in kleine stukjes
  • Snipper de ui
  • Meng de groenten door elkaar in een ovenschaal en kruid met de Italiaanse kruiden
  • Sprenkel er wat olijfolie over en meng goed door elkaar
  • Rooster de groenten gedurende 15 à 20 minuten in de oven
  • Fruit de uisnippers in wat olijfolie in een pan
  • Voeg de ongekookte risottorijst toe en laat zachtjes fruiten, zonder dat de rijst bruin wordt
  • Schep, als alle rijstkorrels rondom met een glanzend laagje zijn bedekt, een soeplepel bouillon bij de rijst
  • Laat al roerend zachtjes koken, tot al het vocht is opgenomen door de rijst
  • Voeg dan pas een nieuwe lepel bouillon toen en herhaal dit tot de bouillon op is en de rijst gaar
  • Schep de risotto door de geroosterde groenten
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin