Geroosterde groenten met risottorijst
Benodigdheden:
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 3 wortelen
- 2 zoete punt paprika
- 2 preiwitten
- 2 tomaten
- 1 ½ theelepel Italiaanse kruiden
- Olijfolie
- 1 ui
- 250 gram risottorijst
- 7.5 dl groentebouillon
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 200°
- Snijd de aubergine, courgette, wortelen, paprika, prei en tomaten in kleine stukjes
- Snipper de ui
- Meng de groenten door elkaar in een ovenschaal en kruid met de Italiaanse kruiden
- Sprenkel er wat olijfolie over en meng goed door elkaar
- Rooster de groenten gedurende 15 à 20 minuten in de oven
- Fruit de uisnippers in wat olijfolie in een pan
- Voeg de ongekookte risottorijst toe en laat zachtjes fruiten, zonder dat de rijst bruin wordt
- Schep, als alle rijstkorrels rondom met een glanzend laagje zijn bedekt, een soeplepel bouillon bij de rijst
- Laat al roerend zachtjes koken, tot al het vocht is opgenomen door de rijst
- Voeg dan pas een nieuwe lepel bouillon toen en herhaal dit tot de bouillon op is en de rijst gaar
- Schep de risotto door de geroosterde groenten
