Gebakken aardappelballetjes met erwtjes en munt
Benodigdheden:
- 800 gram aardappelen
- 300 gram erwten (diepvries)
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 3 takjes munt
- 80 gram kervel
- Boter
- Olijfolie
- Peper
- Fleur de sel
Werkwijze:
- Laat de erwtjes ontdooien
- Schil de aardappelen
- Haal met behulp van een parisiennelepel bolletjes uit de aardappelen
- Blancheer de bolletjes in licht gezouten water
- Pel en snipper de sjalotten en de knoflook
- Spoel de munt en de kervel en snipper de helft fijn
- Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking
- Fruit de sjalot en de knoflook in een mix van boter en olijfolie
- Voeg de aardappelbolletjes toe en roerbak ze tot ze gaar zijn en een korstje hebben
- Voeg de erwtjes en de gehakte kruiden toe
- Breng op smaak met peper en fleur de sel
- Bak alles nog even mee en werk af met een plukje munt en kervel
