Gebakken aardappelballetjes met erwtjes en munt

Benodigdheden:

  • 800 gram aardappelen
  • 300 gram erwten (diepvries)
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes munt
  • 80 gram kervel
  • Boter
  • Olijfolie
  • Peper
  • Fleur de sel

Werkwijze:

  • Laat de erwtjes ontdooien
  • Schil de aardappelen
  • Haal met behulp van een parisiennelepel bolletjes uit de aardappelen
  • Blancheer de bolletjes in licht gezouten water
  • Pel en snipper de sjalotten en de knoflook
  • Spoel de munt en de kervel en snipper de helft fijn
  • Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking
  • Fruit de sjalot en de knoflook in een mix van boter en olijfolie
  • Voeg de aardappelbolletjes toe en roerbak ze tot ze gaar zijn en een korstje hebben
  • Voeg de erwtjes en de gehakte kruiden toe
  • Breng op smaak met peper en fleur de sel
  • Bak alles nog even mee en werk af met een plukje munt en kervel
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin